Beautysalon Cynthia ook gespecialiseerd in het behandelen van acne, veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne-behandelingen. Vraag hierna bij u zorgverzekeraar.

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben. Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

 

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan.

De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

 

Pubers en volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben. Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen. De oorzaak, ernst en manier van behandelen in bepalend voor het effect. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode. Wij kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

 

Hygiene

Hygiene is enorm belangrijk en het reinigen van de huid maakt daar natuurlijk deel van uit. Wij begeleiden u in de manier waarop en met welke producten u thuis de acne het beste kunt behandelen.

Weetjes over acne

  • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.
  • Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.
  • Erfelijke aanleg kan een rol spelen.
  • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende.
  •  Iemand die erg aan acne lijd en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huid onregelmatigheden.
  • Acne kan tot psychische belasting leiden.
  • Een tekort aan voedingstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
  • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.


 

janssen-cosmetics
anbos-wit-2